8 Mart 2014 Cumartesi

Pentagram nedir?

Pentagram, Yunanca beş çizgi anlamına gelen "Pentagrammon" kelimesinden türemiştir ve Hristiyanlığın erken dönemlerinde de İsa'nın beş yarasını sembolize etmek için kullanılmıştır fakat bu tamamen Paganizme ait bir değerin alınıp Hristiyanlığa sokulmaya çalışılmasından başka bir şey değildir. Zaten bir süre sonra bu sembol şeytanın sembolü olarak anılmaya başlanmıştır.
 Pentagram beş kutsal elementi sembolize eder.

Pentagram ritüellerde enerji çağırmak için kullanılır. Peki buradan tahmin edebileceğiniz üzere ters pentagram ne işe yarıyor olabilir? Normal pentagram giriş kapısı ise ters pentagram çıkış kapısıdır. İstemediğiniz enerjileri defetmek için ters pentagram kullanırsınız. Aslında her şey bu kadar basit.

Bir sembolün kötü kişiler tarafından alınıp kullanılması onun kötü olduğu anlamına gelmez. Bunun en önemli örneği sanıyorum ki nazi sembolü olarak kullanılan svastikadır. Svastika; Budizm, Hinduizm, Hristiyanlık, Müslümanlık gibi bir çok dinde rastlanan bir sembol olmasına rağmen Adolf Hitler'de kullandığı için genellikle insanlarda kötü izlenim oluşturmuştur. Ters pentagram sembolü de aynen böyledir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder