12 Mart 2014 Çarşamba

Paganizmde Eşcinsellik

Paganizmde sevmek, sevilmek ve aşk kutsaldır. Kendi cinsiyetinizden birine aşık olsanız da bu kutsallığını yitirmez veya kimseyi ilgilendirmez. Özellikle yurtdışındaki Pagan gruplara eşcinsel üyelerin de kabul edildiğini görebiliriz.

Şunu da belirtmek gerekir ki bazı Vika toplulukları eşit sayıda erkek ve kadından oluşuyor ve bu yüzden eşcinsel bireylere saygı duymalarına rağmen topluluklarına kabul etmekte tereddütte kalıyorlar. Bunun sebebi eşcinsel bireylerin günah işlediğini düşünmeleri veya onları dışlamaları değildir. Bunun sebebi topluluktaki kadın, erkek eşitliğini dengede tutmaktır. Vika toplulukların geleneklerinde eşit sayıda erkek ve kadın barındırmak vardır. Bunun erkeksi ve kadınsı enerjileri dengede tuttuğuna inanırlar fakat bu uygulama artık pek kalmamıştır ve çoğu Vika, Pagan grup eşcinsel üyeleri kabul etmektedir.

Kısacası Paganizm eşcinselliği doğal olarak gören, kişinin aşk hayatının başkalarını ilgilendirmediğini savunan ve her cinsiyetten insanın haklarına saygı gösteren bir dindir. İki kişi arasındaki aşk ve ilişki ne olursa olsun kutsaldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder