10 Mart 2014 Pazartesi

Paganizmde Evlilik ve Cinsellik

Paganizmde 3 çeşit evlilik vardır. Bunlar;

1 yıl 1 günlüğüne evlilik: En kısa süren ve en basit evlilik şeklidir. Kişiler birbirine 1 yıl ve 1 gün bağlı kalır. Eğer evlilikleri bekledikleri gibi gitmezse ayrılabilirler.

Bir ömür evlilik: Aslında bu bildiğimiz evlilik şeklidir. Kişiler bir ömür birbirlerine bağlı kalır. Eğer aralarında geçimsizlik olursa birbirlerinden ayrılabilirler.

Sonsuza kadar evlilik: En zor evlilik şeklidir. Kişiler birbirlerine sonsuza dek bağlanırlar ve asla ayrılamazlar. İki eşten birisi ölse bile hayatta kalan kişi başka birisiyle evlenemez. Sonsuza kadar evli olan kimseler tekrar dünyaya geldiklerinde, kesinlikle hayatlarının bir bölümünde birbirleriyle tekrar karşılaşırlar.

Konu evlilikten açılmışken biraz da cinsellikten bahsetmeden olmaz herhalde. Paganizm cinsellik konusunda çok açık görüşlü bir dindir. Çok ufak ve gerekli kısıtlamalar dışında bu konuda büyük engeller yoktur. Bazı serbestlikler ve kısıtlamalardan bahsetmek gerekirse:

- Evli bir erkek veya kadın eşinden izin alarak başka bir erkek veya kadınla evlenebilir. Burada önemli olan iki kişiyle evli olmak isteyen kişinin hem eşinin hem de ikinci kişinin rızasını almasıdır. Eğer bu üç kişi de bunda sakınca görmüyorsa sorun yok demektir.

- Atalarınızla cinsel birliktelik yaşayamazsınız. Kuzeniniz, kardeşiniz gibi atanız olmayan kişilerle cinsel birlikteliğe de Paganizmde çok sıcak bakılmaz fakat iki tarafın da isteği doğrultusunda bir ilişki varsa bu da kabul edilebilir bir davranış olarak görülür.

- Öğretmeninizle veya öğrencinizle sevgili olamazsınız. Bu konuda da bir esneklik vardır. Eğer söz konusu kişiler arasındaki öğretmen-öğrenci ilişkisi sona ermişse 28 gün sonra sevgili olabilirler. Böyle bir yasağın olmasının sebebi öğretmenin herkese eşit davranmasının önemli olmasıdır.

- Evlenmeden cinsel ilişki yaşamakta bir sakınca yoktur.

- Hiçbir şey tecavüz için geçerli bir sebep değildir ve tecavüz kesinlikle yasaktır. Bir kadınla veya erkekle birlikte olmak için kesinlikle onun da sizinle birlikte olmayı istemesi gereklidir.

- Cinsellik ve öpüşmek ibadet olarak görülür.

Paganizmde cinsellikle ve evlilikle ilgili kurallar bu şekildedir. Paganizm genel anlamda insanların cinsel özgürlüklerine saygı duyan bir dindir. Cinsellik yemek, içmek veya uyumak gibi bir ihtiyaç olarak görülür.

Not: Bu konuda beni bilgilendirdiği için Nefertari'ye tekrar teşekkür ediyorum. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder