21 Nisan 2014 Pazartesi

Beltane Yaklaşıyor!

Pagan bayramlarından biri olan Beltane yaklaşıyor! 1 Mayıs'ta beltane için kutlama yapmak isteyen Paganlara buradan duyurulur! Mumlarınızı, sunağınızı, çiçeklerinizi hazırlayın!

Beltane kısaca yazın geldiği ve doğanın tekrar canlandığı gündür. Vikalar bunu Tanrı ve Tanrıçanın evlendiği gün olarak görürler. Eski Paganizm inancında Tanrılara ve Tanrıçalara yaz geldiği için ve bereketli bir yaz olması için Beltane'de dua ve şükredilirdi. Bugünün sembolleri büyük ateşler, bitkiler ve hayvanlardır. Eskiden İrlandalı ve Kelt Paganlar bu bayramı ziyafetler vererek, şarap içerek ve eğlenerek kutlarlardı. Ne kadar sabırsızlandığınızı şimdiden hissedebiliyorum!

Sizler için iki tane örnek Beltane kutlama fikri düşündüm. Sizler de bu örneklerden yola çıkarak kendi beltane kutlamanızı yapabilirsiniz. İlk fikir zamanı ve gerekli malzemeleri olan Paganlar içindir. İkinci fikir ise yeterli  zamanı olmayan veya gerekli malzemeleri temin edemeyecek Paganlar için. Kendinize uygun olan kutlamadan yola çıkarak kendi kutlama şeklinizi bulup Beltane'i kutlayabilirsiniz. Şimdiden Tanrılar ve Tanrıçalar yaz günlerinde sizleri kutsasın! Beltane sizlere mutluluk, sağlık ve huzur getirsin!

Fikir 1: Eğer bir sunağınız varsa sunağınızı canlı çiçekler ile süsleyebilir, sunağa bir kadeh şarap koyabilir ve Beltane'in sembolü olan ateş için de mumlar kullanabilirsiniz. Bunun ardından duşa girip rahatlayabilir ardından eğer ritüel giyisileriniz varsa onları giyerek sunağınızın önünde meditasyon yapabilir, yaz mevsiminin size mutluluk getirmesi için dua edebilirsiniz. Devamında ise şarap içip, güzel bir ziyafet çekebilirsiniz! Kız veya erkek arkadaşınız da Pagansa o da size bu kutlama esnasında katılabilir. Unutmayın Paganizmde iki kişinin yaşadığı aşk ve cinsellik kutsaldır.

Fikir 2: Duşa girip meditasyon yapabilir, rahatlayıp arındığınızda istediğiniz kadar mum yakabilirsiniz. Gökyüzünü izleyebilir, doğanın ne kadar güzel olduğunu görebilirsiniz. Meditasyon yapabilir, dua edebilirsiniz. Kendinizi mutlu edecek her şeyi yapabilirsiniz! Sevdiğiniz bir yemek hazırlayabilir, şarap veya içki içebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğim gibi eğer Pagansa kız veya erkek arkadaşınızı da kutlamaya dahil edebilirsiniz! Baltane bayram! Onu huzur içinde ve mutlulukla geçirin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder